Nie zapominajcie o rybach馃悷 w swojej diecie. S膮 niezwykle cenne!
To danie skrad艂o moje serce馃挐馃挐馃挐, jest lekkie i pe艂ne zdrowia.
Sk艂adniki:
40 g Jogurt naturalny
8 g Majonez
4 g Musztarda
120 g Og贸rek
15 ml Oliwa z oliwek
9 g Por
120 g Pstr膮g t臋czowy, 艣wie偶y
1 g S贸l Himalajska
10 ml Woda
110 g Batat
1 g Zio艂a prowansalskie
1 g Pieprz mielony
SPOS脫B PRZYGOTOWANIA:
Batata obierz i pokr贸j na 0,5 cm plastry, polej oliw膮-6g i opr贸sz zio艂ami. Upiecz w piekarniku w 190 st. przez 35 min. Przygotuj sos porowy: posiekaj drobno pora, dodaj jogurt, majonez, s贸l i pieprz, sch艂od藕. Ugotuj ryb臋 na parze ok. 6 min. Na talerzu roz艂贸偶 plastry og贸rka, polej vinegretem z oliwy-9g, wody i musztardy. Na 艣rodku u艂贸偶 bataty, a na nich ryb臋 i sos porowy.