Kolejna wersja pancakesów, tym razem z jagodami. Do ich przygotowania możesz użyć innego rodzaju mąki, ale nie ręczę że będą tak samo obłędnie puszyste i smaczne.

Składniki:

50 g Jaja kurze całe
20 g Mąka gryczana
35 g Mąka ryżowa
10 g Mąka kukurydziana
3 ml Olej rzepakowy
10 g Płatki owsiane
4 g Proszek do pieczenia
50 ml Woda

Polewa:

130 g jagód, 80 g mleka, 50 g jogurtu naturalnego, 14 g miodu

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:

W miseczce dobrze wymieszaj mąkę ryżową, mąkę gryczaną, proszek do pieczenia, jajko, wodę i płatki owsiane, za pomocą łyżki . Usmaż 3 placki na mocno rozgrzanej patelni z olejem rzepakowym. Zblenduj mrożone jagody z mlekiem i jogurtem naturalnym oraz miodem. Polej pancakesy częścią sosu, a resztą polewaj w trakcie jedzenia.

20161110_075521