Bardzo smaczny białkowy posiłek dla amatorów kurczaczka:)

Składniki:
  • 200 g Mięso z piersi kurczak
  • 125 g Kapusta kiszona
  • 66 g Marchew
  • 2 g Masło klarowane
  • 5 ml Oliwa z oliwek
  • 40 g Pieczarka
  • 30 g Ser mozzarella
  • 10 g Szpinak, świeży
  • 3 g Zioła prowansalskie / dalmatyńskie
  • natka pietruszki
 SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:

Pierś z kurczaka natnij wzdłuż tworząc 1 duży płat, rozbij tłuczkiem, przypraw ziołami i połóż na kawałku folii do pieczenia. Na mięsie rozłóż szpinak, podsmażone na maśle posiekane pieczarki oraz kawałki mozzarelli, zwiń roladkę zawijając ją w folię. Piecz w 170 stopniach ok. 30 minut. W tym czasie przygotuj surówkę: kapustę wypłucz i odsącz, posiekaj, dodaj startą na drobnych oczkach marchew, przypraw solą, pieprzem, oliwą i posiekaną pietruszką.