Bardzo smaczne roladki z niecodziennym dodatkiem;)

Składniki:
  • 3 szt. Jaja kurze
  • 36 g Szczypiorek
  • 20 g Musztarda
  • 106 g Ogórek
  • 100 g Pomidory suszone
  • 56 g Rukola
  • 1 g Sól Himalajska
  • 4 szt. Tortilla pszenna
  • 16 g Mak mielony
  • 80 g Majonez Kielecki
  • 1 g Pieprz mielony

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:

Jajo ugotuj, obierz, posiekaj w kostkę, dodaj majonez, musztardę, dopraw i rozgnieć widelcem. Pastę rozsmaruj na tortilli, posyp makiem, pokrojonymi w kosteczkę suszonymi pomidorami, szczypiorkiem i rukolą. Wzdłuż połóż pokrojonego w cieniutkie, długie plastry ogórka. Zwiń tortillę w miarę ciasno, pokrój na 2 cm kawałki i zajadaj;)