Aleee pycha! Spróbuj 😉

Składniki na 2 porcje:
8 g Ser, Parmezan tarty
320 g Mięso z piersi kurczaka bez skóry
74 g Chleb żytni
10 g Cytryna
5 g Czosnek
30 ml Oliwa z oliwek
340 g Pomidor
1 g Przyprawy – pieprz czarny, suszony
200 g Sałata rzymska
1 g Sól Himalajska
45 ml Woda
25 g Majonez Kielecki

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:
Do słoiczka wlewamy oliwę z oliwek-10g, sok z cytryny, majonez, wodę i wyciśnięty ząbek czosnku, a następnie mieszamy dokładnie i odstawiamy sos. Kurczaka kroimy na mniejsze kawałki i rozbijamy tłuczkiem, doprawiamy solą i pieprzem, po czym smażymy na złoty kolor z obu stron na oliwie -5g. Chleb opiekamy i kroimy na grzaneczki. Sałatę rozdrabniamy, pomidory kroimy w ćwiartki i układamy na talerzu. Dodajemy grzanki oraz filety. Całość polewamy przygotowanym wcześniej sosem oraz posypujemy tartym parmezanem.