Sałatka jest przepyszna. Ja wykorzystałam medaliony z łososia, ale świetnie sprawdzi się świeża rybka. Sałatka będzie idealna nie tylko na kolację, ale także na obiad, gdyż jest dość sycąca.

Składniki:
  • 120 g Brokuły
  • 25 g Cebula czerwona
  • 100 g Łosoś, świeży
  • 10 g Musztarda
  • 10 ml Oliwa z oliwek
  • 170 g Pomidor
  • 30 g Rzodkiewka
  • 10 ml Woda
  • 50 g Mix sałat z rukolą lub roszponką
  • 40 g Makaron gryczany 100 %

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:

Łososia upiecz w 180 st. przez 12-15 min. Brokuły i makaron ugotuj al dente. Sałatę ułóż na talerzu wraz z pokrojoną resztą warzyw, dodaj makaron, brokuła i łososia i polej sosem z oliwy, musztardy i wody.