Ju偶 jest! Pyszny, wilgotny, cudny sernik馃ぃ Uda艂 si臋, a wi臋c dziel臋 si臋 z Wami przepisem. W programie do uk艂adania jad艂ospis贸w te偶 ju偶 wyl膮dowa艂, a wi臋c spodziewajcie si臋 takich pyszno艣ci馃榿. Bosko jest jada膰 ciasta bez wyrzut贸w sumienia馃槆
Je艣li wolicie smak wanilii u偶yjcie budyniu i aromatu o smaku waniliowym.
Sernik zawiera ok. 10 porcji, a 1 kawa艂ek dostarczy nam 290 warto艣ciowych kcal, 21 g bia艂ka, 14 g t艂uszczu i 24 g w臋glowodan贸w馃槈

Sk艂adniki:
210 g Jaja kurze (4 szt.)
170 g Ksylitol
100 g Mas艂o ose艂ka
1000 g Ser twarogowy p贸艂t艂usty
40 g Budy艅 w proszku, 艣mietankowy
1 ml Aromat 艣mietankowy, do ciast

SPOS脫B PRZYGOTOWANIA:
Zmiel ser. 呕贸艂tka utrzyj z ksylitolem na puszysto, dodaj ser i po艂膮cz sk艂adniki. Wsyp budy艅 艣mietankowy oraz stopione, wystudzone mas艂o, aromat 艣mietankowy i zmiksuj. Z bia艂ek ubij pian臋 i dodaj j膮 do sernika, 艂y偶k膮 delikatnie wmieszaj w ciasto.Tortownic臋 ok. 25/30 lub mniejsz膮 wy艂贸偶 papierem, wlej sernik i piecz w 190 st. C przez ok. 50 min. Przed spo偶yciem dobrze sch艂od藕 w lod贸wce.