Tacos białkowo-tłuszczowe? A do tego wegetariańskie? Czemu nie🤗
Taki posiłek zawiera 480 wartościowych kilokalorii, 26 g białka, 26 g tłuszczu i 34 g węglowodanów (głównie z warzyw). Oczywiście możesz podpasować tacos do swojego zapotrzebowania. Jeśli potrzebujesz więcej węglowodanów dodaj ryż lub zamień mąkę kokosową na inną. Jeśli zaś potrzebujesz więcej białka wrzuć mięso lub ser. Każdy z nas jest inny i każdy prowadzi inny styl życia, a więc i dietę należy podpasować pod siebie;)

Składniki na 1 porcję:
100 g Jaja kurze całe
1 g Cynamon
30 g Cebula
3 g Czosnek
60 g Fasola czerwona, konserwowa
60 g Kukurydza konserwowa
10 ml Oliwa z oliwek
1 g Papryka chili, suszona
40 g Papryka czerwona
100 g Pomidory puszka
15 g Przecier pomidorowy
1 g Przyprawy – kminek, suszony
1 g Przyprawy – kolendra, nasiona
3 g Przyprawy – papryka, suszona
1 g Przyprawy – pieprz czerwony / cayenne, suszony
55 ml Woda
1 g Zioła prowansalskie
20 g Mąka kokosowa

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:
Pokrojoną cebulę i czosnek zeszklij na oliwie-7g, dodaj pokrojoną paprykę, podsmaż. Następnie wrzuć odsączoną kukurydzę i fasolę oraz przyprawy w ulubionych proporcjach (papryka słodka, pieprz cayenne, kminek, kolendra, cynamon), wymieszaj i dodaj przecier i pomidory z puszki. Gotuj wszystko kilka minut. W tym czasie przygotuj naleśnika: połącz dokładnie jajka, mąkę i wodę, zioła prowansalskie oraz ostrą paprykę. Wylej masę na rozgrzaną patelnię z oliwą-3g, rozprowadź i usmaż placka z obu stron. Przełóż go na talerz, na środek połóż farsz i zawiń z 2 stron, wbij wykałaczkę.