Mój mąż, który ma to szczęście i nie jest łasuchem – poprosił o dokładkę ! Nie dziwię się, gdyż sama się nie oparłam:P Pyszna, krucha tarta z malinami. Myślę, że równie dobrze sprawdzą się jakiekolwiek inne owoce np. śliwki, jagody czy rabarbar. Ja użyłam 3 różnych mąk, akurat takie miałam w domu, ale myślę, że z innych ciasto będzie również bardzo apetyczne.

Składniki:
  • 100 g Jaja kurze całe
  • 5 g Cynamon
  • 330 g Maliny, mrożone
  • 50 g Mąka jaglana
  • 50 g Mąka orkiszowa razowa
  • 90 ml Olej kokosowy
  • 9 g Proszek do pieczenia
  • 30 g Stevia lub inny słodzik
  • 100 g Mąka z ciecierzycy
 SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:

Zmiksuj wszystkie składniki z rozpuszczonym olejem, wyłóż ciastem blaszkę do tarty z papierem do pieczenia i posyp malinami. Piecz 50 minut w 180 stopniach.