Tym razem przedstawiam tortillę w wersji dla amatorów jaj i łososia. Jestem pewna, że zasmakuje Panom, którzy nie koniecznie najedzą się „samą zieleniną”:)

Składniki:
  • 2 Jaja kurze
  • 40 g- Łosoś wędzony
  • łyżka- Kiełki rzodkiewki
  • łyżeczka- Koperek świeży
  • łyżeczka- Musztarda
  • 1/4- Papryka czerwona
  • garść- Rukola
  • szczypta- Sól Himalajska
  • garść- Szpinak, świeży
  • łyżka- Śmietana 12% tłuszczu
  • 1 placek- Tortilla (najlepiej razowa)
  • szczypta- Pieprz mielony

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:

Ugotuj jajka na twardo i przelej zimną wodą, aby ostygły. Obierz je i pokrój w kostkę, dodaj pokrojoną w kostkę paprykę, śmietanę, musztardę, kiełki, posiekany koperek, sól i pieprz. Wymieszaj. Na tortilli na całej jej powierzchni rozłóż liście i rozsmaruj na nich pastę, przykryj skrawkami łososia i zwiń w rulonik mocno ściskając. Przekrój na pół.

20161205_200719