Placki tortilli dają nam wiele możliwości na przygotowanie zdrowych i smacznych posiłków. Niestety na rynku nie zawsze można znaleźć tortille w zdrowszej wersji czyli np. pełnoziarniste. Mi jednak parę dni temu udało się znaleźć tortille razowe w 100%, co mnie mile zaskoczyło. Przygotowałam więc ich wegetariańską wersję z użyciem świeżych, chrupiących warzyw. Jeśli jednak chcesz bardziej urozmaicić to danie i poeksperymentować smakowo zachęcam do napakowania do placka więcej rodzai warzyw. Świetnie sprawdzi się tutaj również sos na bazie jogurtu naturalnego, czosnku, szczypty soli i pieprzu.

Składniki:
  • 1/4- Awokado
  • 2 łyżki- Kiełki brokuła
  • 1/3- Papryka czerwona
  • garść- Rukola
  • garść -Szpinak, świeży
  • 1 sztuka- Tortilla (najlepiej razowa)
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:

Na tortilli, na jednej stronie, poukładaj liście i słupki papryki oraz awokado, posyp kiełkami i zwiń jak naleśnika ściskając zawartość. Przekrój na pół.

20161204_192003