Cudowny, delikatny smak serka świetnie komponuje się z kaszą. Nadziewane i zapieczone warzywa to bardzo dobry sposób na ujarzmienie ochoty na typowe, tłuste zapiekanki. To danie możemy zaserwować o każdej porze dnia.

Składniki:

  • 60 g Kasza jaglana
  • 3 g Masło ekstra luxmilk SM Mlekovita
  • 220 g Papryka czerwona
  • 16 g Mozzarella tarta
  • 45 g Serek Philadelphia z wędzonym łososiem i koperkiem

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:
Przekrojoną wzdłuż na pół paprykę pozbaw pestek i błon, połóż na blaszce przykrytej folią aluminiową. Włóż do piekarnika nagrzanego do 200 stopni na 15 minut. W tym czasie przepłucz kaszę wodą i ugotuj ją z dodatkiem masła i szczypty soli. Gdy będzie gotowa wymieszaj ją z serkiem Philadelphia i dopraw pieprzem do smaku. Wyciągnij papryki z piekarnika i nadziej farszem, posyp startą mozzarellą lekko ją wciskając w farsz. Zapiekaj kolejne 7 minut, do roztopienia sera.

20161108_171535