Bardzo smaczne, zdrowe danie pełne kwasów tłuszczowych omega 3 i witamin. Tołpygę można zastąpić inną rybką np. łososiem lub pstrągiem.

Składniki:
  • 6 g Masło klarowane
  • 6 g Przyprawy – czosnek, w proszku
  • 10 g Przyprawy – papryka słodka
  • 230 ml Sok pomidorowy Dawtona
  • 70 g Szpinak, świeży
  • 300 g Tołpyga
  • 460 g Włoszczyzna krojona w paski, mrożona
  • 40 g Mozzarella tarta
  • 1 g Pieprz

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:

Wrzuć warzywa na patelnię i duś do miękkości, dodaj sok pomidorowy i przyprawy, duś jeszcze chwilę. Nałóż warzywa do małego naczynia żaroodpornego, w środek włóż rybę. Na tę samą patelnię wrzuć szpinak i masło, podsmaż, aż zmięknie. Połóż na rybę i posyp serem. Zapiekaj w 190 stopniach 20 minut.

20170123_181237