Może dziś skusisz się na śniadanko białkowo tłuszczowe z granatem?
Owoc granatu nie bez przyczyny nazywany jest „drzewem życia” albo „rajskim owocem”. Jest on bowiem jednym z najdłużej znanych człowiekowi owoców leczniczych. Owoc granatu ma także cudowne działania odmładzające. Dlaczego? Ponieważ sok z granatu działa przeciwko wolnym rodnikom, stąd zapobiega procesom starzenia. Duża zawartość przeciwutleniaczy i zdrowych kwasów tłuszczowych, w tym kwasu linolowego, linolenowego, oleinowego i punikowego sprawia, że owoce granatu mają działanie odmładzające.
Także jedzmy ten przepyszny owoc kiedy tylko najdzie nas ochota😋
 
Składniki na 1 porcję:
 
96 g Jaja kurze (2 szt.)
1 g Cynamon
75 g Granat
20 g Masło orzechowe bez soli i cukru
3 ml Olej kokosowy
3 g Błonnik babki płesznik i jajowatej
28 ml Mleczko kokosowe
 
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:
 
Jajka wraz z cynamonem i babką płesznik rozkłóć trzepaczką i wylej na rozgrzaną patelnię z olejem, usmaż z obu stron. W filiżance wymieszaj masło orzechowe z mleczkiem, posmaruj większością naleśnika i posyp częścią granata, zwiń w rulon, polej resztą polewy i udekoruj granatem.