Macie ochotę na wytrawne placki, ale ograniczacie jaja w diecie? Podaję Wam gotowe rozwiązanie i proponuję wykorzystanie mąki, wody, mielonego lnu i przypraw, a jako dodatków cebuli i wybranego rodzaju mięsa. Placki możecie modyfikować jak tylko chcecie zmieniając dodatki, ale w tej wersji są na prawdę pyszne.
Składniki:
- 80 g Cebula
- 50 g Cebula czerwona
- 2 g Szczypiorek
- 2 g Len mielony odtłuszczony
- 6 g Masło klarowane
- 1 g Przyprawy – majeranek, suszony
- 95 ml Woda
- 60 g Kiełbasa szynkowa z kurczaka / wędlina drobiowa
- 40 g Mąka z ciecierzycy
- sól himalajska
- pieprz
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:
Zmiksuj mąkę, wodę, len i przyprawy. Dodaj posiekane cebule i kiełbasę, wymieszaj łyżką i usmaż placki na rozgrzanym maśle, posyp posiekanym szczypiorkiem.