Tym razem przedstawiam przepis na w臋dlin臋 dla os贸b, kt贸re wol膮 chudsze mi臋sko;) Jest r贸wnie smaczna jak szynka z 艂opatki, na kt贸r膮 przepis poda艂am par臋 dni temu.
Domowe w臋dliny s膮 tak dobre, 偶e nie chce mi si臋 ju偶 nawet kupowa膰 tych sklepowych, tym bardziej 偶e wiem co w mojej szynce si臋 znajduje:)

Sk艂adniki:
800 g filetu z indyka
2 z膮bki czosnku
tymianek, czubryca zielona lub czerwona, pieprz, s贸l
3 艂y偶ki octu balsamicznego
2 艂y偶ki oliwy/oleju

PRZYGOTOWANIE:
Z przypraw, octu i oliwy zr贸b marynat臋, dodaj posiekany czosnek. Wymieszaj i natrzyj filet, wstaw na noc do lod贸wki. Nast臋pnie zamknij szczelnie mi臋so w r臋kawie do pieczenia. Wstaw do garnka z wrz膮c膮 wod膮 i gotuj przez 20 min., nie d艂u偶ej. Wy艂膮cz gaz i zostaw filet do ostygni臋cia w wodzie w garnku. Po ostudzeniu wyjmij r臋kaw z garnka, otw贸rz i pokr贸j mi臋so w cienkie plastry.