Zdrowy, wartościowy, pełen białka obiadek🙂 Węglowodany w postaci słodkich batatów dopełniają całości😍
 
Składniki:
140 g Mięso z piersi kurczaka
30 g Ogórek
20 ml Oliwa z oliwek
30 g Papryka czerwona
20 g Pesto czerwone lub zielone
30 g Pomidor
2 g Przyprawy – kmin w ziarnach
45 g Ser mozzarella
165 g Batat
30 g Mix sałat
 
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:
Batata obierz i pokrój na grube frytki, polej oliwą (10g) i oprósz kminkiem w ziarnach, wymieszaj dokładnie. Frytki porozkładaj na blaszce z papierem do pieczenia i piecz 20 min. w 200 st. Mięso rozbij i nasmaruj z 2 stron pesto, ułóż 2 plastry mozzarelli na połówce fileta i złóż go tworząc sakiewkę, możesz złączyć brzegi wykałaczką. Połóż mięso na rozgrzaną patelnię i przykryj pokrywką, po paru minutach przewróć na drugą stronę. Podawaj, gdy będzie gotowe. Z sałaty, ogórka, pomidora, papryki i reszty oliwy stwórz sałatkę. Podawaj wszystko razem.