Dla dzieci i dorosłych 🙃 Mojemu maluchowi posmakowały, a Twojemu?

Składniki na 1 porcję :
50 g Jaja kurze – JEDNO
1 g Cynamon
50 g Czarne jagody, mrożone
7 g Ksylitol Sante
30 g Mąka kukurydziana
150 g Twaróg półtłusty
1 g Sól morska
12 g Mąka kokosowa

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:
Twaróg, mąki oraz jajko wymieszać dłonią, stworzyć wałeczki i poodcinać kopytka. Wrzucić do wrzącej, osolonej lekko wody z odrobiną oliwy i gotować, aż wypłyną na powierzchnię. W międzyczasie przygotować sos jagodowy – do rondelka z odrobiną wody wrzucić jagody, dodać ksylitol i gotować, aż owoce się rozmrożą. Kluski podawać posypane cynamonem i polane sosem jagodowym.