Bardzo smaczne i pożywne danie. Kasza bulgur jest pyszna i wprowadza do naszej diety trochę różnorodności. Oczywiście zamiast niej można użyć innej kaszy, danie będzie równie smaczne:)
 
Składniki na 1 porcję:
30 g Cebula
15 g Cebula szalotka
15 g Koncentrat pomidorowy
4 g Koperek świeży
10 ml Oliwa z oliwek
70 g Papryka czerwona
75 g Pomidor
20 g Por
1 g Przyprawy – papryka chili, w proszku
1 g Przyprawy – gałka muszkatołowa, mielona
1 g Przyprawy – papryka, suszona
2 g Sól Himalajska
140 g Wołowina, mielona
50 g Kasza bulgur
1 g Pieprz
 
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:
Mięso wymieszaj z posiekaną szalotką, słodką papryką, chilli, gałką, solą i pieprzem. Wykałaczki zmocz wodą i nadziej na nie 2 podłużne kofty. Piecz 20 min. w 200 st. Kaszę ugotuj zgodnie z instrukcją. Cebulę, por, paprykę pokrój w kostkę i podsmaż na oliwie. Po chwili dodaj pokrojone pomidory i koncentrat. Duś do miękkości warzyw. Dodaj ugotowaną kaszę, dopraw do smaku i wymieszaj, posyp koperkiem. Podawaj z koftami.