Najprostsze i ekspresowe naleśniki z samych jaj! Tak, to możliweWystarczy zmiksować 3 jaja z cynamonem i usmażyć 2-3 naleśniki na oliwie. Do posmarowania użyłam jogurtu naturalnego wymieszanego z 2 łyżeczkami dżemu z czarnej porzeczki, słodzonego jabłkowym sokiem zagęszczonym(dostępny w Biedronce).
Składniki:
- 156 g Jaja kurze całe (3 szt.)
- 2 g Cynamon
- 30 g Dżem z czarnych porzeczek niskosłodzony
- 90 g Jogurt naturalny
- 3 ml Oliwa z oliwek
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:
Jogurt wymieszaj z dżemem. Jajka zmiksuj z cynamonem. Usmaż 2-3 naleśniki na rozgrzanej oliwie. Przed smażeniem każdego naleśnika posmaruj patelnię oliwą. Posmaruj naleśniki sosem jogurtowym i zwiń w trójkąty, udekoruj resztą sosu.