Kolejna wersja śniadaniowych pancakesów. Tym razem z polewą z mango, które polecam dla osób z nadciśnieniem, gdyż zawiera spore ilości potasu obniżającego ciśnienie krwi.
Składniki:
- 46 g Jaja kurze całe
- 230 g Mango
- 30 g Mąka gryczana
- 30 g Mąka kukurydziana
- 2 ml Olej rzepakowy, uniwersalny
- 8 g Orzechy nerkowca
- 10 g Płatki owsiane
- 4 g Proszek do pieczenia
- 70 ml Woda
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:
W miseczce dobrze wymieszaj mąki, proszek do pieczenia, jajko, wodę i płatki owsiane, za pomocą łyżki. Usmaż placki na mocno rozgrzanej patelni z olejem rzepakowym. Zblenduj obrane mango. Polej pancakesy przekładając je sosem, udekoruj pokruszonymi orzechami.