Świetne rozwiązanie na obiad, kolację, a nawet śniadanie, zwłaszcza białkowo – tłuszczowe. Chcesz zaimponować osobie bliskiej Twojemu sercu? Postaraj się i zaserwuj jej takie śniadanko do łóżka, a na pewno nim nie pogardzi:) Pycha!
Składniki na 1 porcję:
- 90 g Cebula
- 100 g Indyk, mięso mielone
- 7 g Masło klarowane
- 210 g Papryka czerwona
- 100 g Pieczarka uprawna
- 6 g Pietruszka, natka
- 1 g Przyprawy – imbir, mielony
- 1 g Przyprawy – oregano, suszone
- 2 g Przyprawy – papryka, suszona
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:
Odkrój kapelusz papryki, wydrąż środki i wstaw ją do nagrzanego piekarnika do 200 stopni na 20 min. W tym czasie przygotuj farsz: posiekaną cebulę podsmaż na maśle, dodaj mięso, podlej po chwili odrobiną wody, dodaj przyprawy, a gdy mięso będzie gotowe dorzuć pokrojone drobno pieczarki, smaż jeszcze ok. 5-10 min. Wyjmij paprykę z piekarnika, nafaszeruj ją i przykryj odciętym kapeluszem, wstaw ponownie na 10 min do piekarnika, do zapieczenia. Gotową paprykę posyp posiekaną natką.