Jak łatwo stworzyć coś innego, oryginalnego, czego nie jadamy na codzień. Warto kombinować w kuchni i urozmaicać nasz jadłospis. Warto uczyć dzieci eksperymentowania i traktować gotowanie jako formę zabawy?Takie podpłomyki na pewno zasmakują dzieciom jak i dorosłym. Ich smak świetnie skomponuje się z z lekkim sosem warzywnym.

Składniki na 1 porcję:
70 g Mąka z orkiszu pełnoziarnista
6 ml Oliwa z oliwek
3 g Proszek do pieczenia
1 g Przyprawy – tymianek, suszony
1 g Sól Himalajska
45 ml Woda

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:
Do miski wsyp mąkę, proszek do pieczenia, szczyptę soli, dodaj oliwę oraz wlewaj powoli stopniowo wodę, ugniatając ciasto dłonią. Wlej tyle wody, aby ciasto było elastyczne, ale niezbyt klejące. Z ciasta za pomocą dłoni stwórz placek o grubości ok.0,5-1 cm. Połóż na papierze do pieczenia i natnij w formie krzyża, posyp tymiankiem, piecz w 200st. przez 20-25 min.