Nie zapominajcie o rybach🐟 w swojej diecie. Są niezwykle cenne!
To danie skradło moje serce💝💝💝, jest lekkie i pełne zdrowia.
 
Składniki:
40 g Jogurt naturalny
8 g Majonez
4 g Musztarda
120 g Ogórek
15 ml Oliwa z oliwek
9 g Por
120 g Pstrąg tęczowy, świeży
1 g Sól Himalajska
10 ml Woda
110 g Batat
1 g Zioła prowansalskie
1 g Pieprz mielony
 
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:
Batata obierz i pokrój na 0,5 cm plastry, polej oliwą-6g i oprósz ziołami. Upiecz w piekarniku w 190 st. przez 35 min. Przygotuj sos porowy: posiekaj drobno pora, dodaj jogurt, majonez, sól i pieprz, schłodź. Ugotuj rybę na parze ok. 6 min. Na talerzu rozłóż plastry ogórka, polej vinegretem z oliwy-9g, wody i musztardy. Na środku ułóż bataty, a na nich rybę i sos porowy.