Uwielbiam dania, które zajada się pałeczkami. Można wtedy dłużej celebrować posiłek ?
Sajgonki są pyszne ?

Składniki na 1 porcję :
80 g Cebula
110 g Kapusta kiszona
2 ml Olej rzepakowy, uniwersalny
6 ml Oliwa z oliwek
Papier ryżowy 4/5 krążków
20 g Podgrzybek, suszony
2 g Przyprawy – liść laurowy, suszony
2 g Przyprawy – papryka, suszona
1 g Przyprawy – pieprz czarny, suszony
3 g Przyprawy – ziele angielskie, mielone

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:
Grzyby namoczyć wcześniej w wodzie kilka godzin. W tej samej wodzie ugotować je do miękkości. Kapustę opłukać, odcisnąć i pokroić. Wrzucić do garnka zalać wodą, dodać liść laurowy i ziele angielskie. Gotować do miękkości oraz przyprawić według uznania. Cebulę pokroić w kostkę, zeszklić na odrobinie oliwy i dodać do odsączonej kapusty. Grzyby pokroić w drobną kostkę, dodać do kapusty i wymieszać. Doprawić farsz do smaku papryką, solą i pieprzem. Na każdy papier ryżowy nakładać farsz i zawijać tak jak krokiet. Całość smażyć z każdej strony na patelni posmarowanej olejem, aż się delikatnie zarumieni.