Sałatka jest przepyszna. Ja wykorzystałam medaliony z łososia, ale świetnie sprawdzi się świeża rybka. Sałatka będzie idealna nie tylko na kolację, ale także na obiad, gdyż jest dość sycąca.
Składniki:
- 120 g Brokuły
- 25 g Cebula czerwona
- 100 g Łosoś, świeży
- 10 g Musztarda
- 10 ml Oliwa z oliwek
- 170 g Pomidor
- 30 g Rzodkiewka
- 10 ml Woda
- 50 g Mix sałat z rukolą lub roszponką
- 40 g Makaron gryczany 100 %
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:
Łososia upiecz w 180 st. przez 12-15 min. Brokuły i makaron ugotuj al dente. Sałatę ułóż na talerzu wraz z pokrojoną resztą warzyw, dodaj makaron, brokuła i łososia i polej sosem z oliwy, musztardy i wody.