Od czasu do czasu przyrządzam taką właśnie sałatkę na imprezkę. Znika bardzo szybko;)
Składniki:
- 198 g Jaja kurze całe
- 8 g Szczypiorek
- 4 g Czosnek
- 90 g Jogurt naturalny
- 200 g Kukurydza konserwowa
- 250 g Makaron tortellini z serem /szynką
- 200 g Ogórek
- 170 g Papryka czerwona
- 100 g Ser gouda
- 1 g Sól Himalajska
- 200 g Szynka z indyka
- 115 g Majonez Kielecki
- 1 g Pieprz mielony
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:
Tortellini ugotuj al dente zgodnie z instrukcją na opakowaniu, ostudź. Jaja ugotuj i pokrój w kostkę. Warzywa i szynkę pokrój w kostkę, ser zetrzyj na grubej tarce, dodaj odsączoną kukurydzę, posiekany czosnek i szczypior. Wymieszaj wszystko z majonezem i jogurtem, dopraw.