Już jest! Pyszny, wilgotny, cudny sernik? Udał się, a więc dzielę się z Wami przepisem. W programie do układania jadłospisów też już wylądował, a więc spodziewajcie się takich pyszności?. Bosko jest jadać ciasta bez wyrzutów sumienia?
Jeśli wolicie smak wanilii użyjcie budyniu i aromatu o smaku waniliowym.
Sernik zawiera ok. 10 porcji, a 1 kawałek dostarczy nam 290 wartościowych kcal, 21 g białka, 14 g tłuszczu i 24 g węglowodanów?

Składniki:
210 g Jaja kurze (4 szt.)
170 g Ksylitol
100 g Masło osełka
1000 g Ser twarogowy półtłusty
40 g Budyń w proszku, śmietankowy
1 ml Aromat śmietankowy, do ciast

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:
Zmiel ser. Żółtka utrzyj z ksylitolem na puszysto, dodaj ser i połącz składniki. Wsyp budyń śmietankowy oraz stopione, wystudzone masło, aromat śmietankowy i zmiksuj. Z białek ubij pianę i dodaj ją do sernika, łyżką delikatnie wmieszaj w ciasto.Tortownicę ok. 25/30 lub mniejszą wyłóż papierem, wlej sernik i piecz w 190 st. C przez ok. 50 min. Przed spożyciem dobrze schłodź w lodówce.