Tym razem przedstawiam tortillę w wersji dla amatorów jaj i łososia. Jestem pewna, że zasmakuje Panom, którzy nie koniecznie najedzą się “samą zieleniną”:)
Składniki:
- 2 Jaja kurze
- 40 g- Łosoś wędzony
- łyżka- Kiełki rzodkiewki
- łyżeczka- Koperek świeży
- łyżeczka- Musztarda
- 1/4- Papryka czerwona
- garść- Rukola
- szczypta- Sól Himalajska
- garść- Szpinak, świeży
- łyżka- Śmietana 12% tłuszczu
- 1 placek- Tortilla (najlepiej razowa)
- szczypta- Pieprz mielony
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:
Ugotuj jajka na twardo i przelej zimną wodą, aby ostygły. Obierz je i pokrój w kostkę, dodaj pokrojoną w kostkę paprykę, śmietanę, musztardę, kiełki, posiekany koperek, sól i pieprz. Wymieszaj. Na tortilli na całej jej powierzchni rozłóż liście i rozsmaruj na nich pastę, przykryj skrawkami łososia i zwiń w rulonik mocno ściskając. Przekrój na pół.